גישור בגירושין

בשנים האחרונות יותר ויותר זוגות מתגרשים פונים להליך של גישור כדי להגיע להסכם גירושין.

ההחלטה להתגרש גורמת לחלומות להתנפץ ולשבירת האמון בין בני הזוג. יציבות המשפחה כולה מתערערת. משבר בגירושין כולל פרידה, אובדן ותהליכי אבל. אתם עומדים בפני פרדוקס: דווקא כשאתם מותשים, כעוסים, מבולבלים וחרדים, אתם נדרשים לקבל החלטות הרות גורל וחשובות כ"כ.

פה אני נכנסת לתמונה. לאחר שיחת ייעוץ ראשונית, אני נפגשת אתכם לפגישת היכרות ללא התחייבות.

הגישור באופן כללי מתבצע באמצעות דיאלוג המנוהל ע"י מגשר מקצועי ונייטרלי. המגשר אינו מכריע בסכסוך אלא מוביל את הצדדים לפתרון המוסכם על ידם ומשרת את האינטרסים שלהם. כל זה נעשה תוך שמירה על סודיות ובאווירה נעימה של שיח מכבד. הגישור מאפשר לכם להחליט בעצמכם על הדרך בה תרצו להתגרש. הליך הגישור ייתן לכם את הכלים המתאימים להמשיך בתקשורת הורית מיטבית גם לאחר הגירושין. כן, אתם בהחלט מסוגלים להחליט לגבי המשפחה שלכם.

במהלך הגישור תופתעו לגלות שהפתרונות נמצאים בתוככם ואשמח להאיר לכם את הדרך ולפזר את הערפל. החשיבה מחוץ לקופסא המאפיינת את הגישור, תקדם אתכם ותמזער עבורכם נזקים.
בגישור תלמדו איך לנהל דיאלוג גם בזמן קונפליקט ובעצם תוכלו לנהל את הקונפליקט ולא שהקונפליקט ינהל אתכם.
בסופו של הגישור אתם מגיעים להסכמות מתוך בחירה והבנה שלכם. כשהסכמות אלו מנוסחות  להסכם גירושין כולל והוגן עבור שניכם, שמתאים ומדויק עבורכם. הסכם שכזה, המותאם ספציפית לכם, תצליחו ליישם ביום שלאחר הגירושין.

 

מודל העבודה 

הגישור מתנהל לפי מודל עבודה מצליח שאני מגשרת לפיו מזה מס' שנים. ע"פ מודל זה הגישור מתנהל ע"י שני מגשרים כשאחד מהם הינו עו"ד והשני איש טיפול. שני המגשרים יושבים תמיד ביחד בכל פגישת גישור. כל אחד מהמגשרים מגיע מעולם תוכן שונה ונוצרת אינטגרציה של ידע וניסיון התורמים לפתרונות יצירתיים וטובים יותר.
הסערה הרגשית האוחזת בכם בתהליך הגירושין, יוצרת ריחוק ביניכם ומייצרת קושי לראות ולהכיל את המצב החדש. במקרים מסוימים קשה מאוד לראות את צרכי ילדיכם, המעורבים גם הם בתהליך. עקב הסערה הרגשית זוגות רבים נתקעים בתהליך הגישור ולא מצליחים להגיע להסכמות נכונות ביניהם. ישנו כעס רב ( " למה זה מגיע לי ? "), פחד וחשש (" כיצד מגדלים ילד לבד?" , " איך אסתדר מבחינה כלכלית ? " )
לפי מודל עבודה זה ומתוך ראיה רב מערכתית, אותה אני מביאה כעובדת סוציאלית, יש לכם אפשרות להסתכל בראיה רחבה יותר על הסכסוך ביניכם. ראיה זו מאפשרת לאתר תקיעויות בדיאלוג ביניכם ולשחרר אותן. מתוך כך תגיעו לפתרונות שייתכן שבדרך אחרת לא הייתם מגיעים אליהם..
לפי מודל זה, כל אחד מהמגשרים מביא את ניסיונו המקצועי מהתחום ממנו הוא מגיע. למעשה, בחדר הגישור יש שילוב של עולם המשפט ועולם הטיפול. החיבור בין שני העולמות יוצר עבורכם הזדמנות אמיתית להחליט בעצמכם כיצד יראה עתידכם ועתיד משפחתכם המתפרקת. תוכלו למצוא מסגרת לפרוק בה את רגשות הכעס והתסכול, הפחד והאשמה . מתוך זה תוכלו לקבל כלים לתקשורת מכבדת ולניהול דיאלוג נכון. כך תוכלו לקחת החלטות שלא מתוך סערת רגשות ולנהל את הקונפליקט ולא שהוא ינהל את תהליך הגירושין שלכם..
נסיוני בטיפול במשברים וניהול קונפליקטים מאפשר לכם בטחון רגשי ונפשי.כך תוכלו להתמודד טוב יותר עם משבר הגירושין.

מתוך הגישה הרחבה של מודל זה אני מקבלת פניות לגישור בכל שלב של הגירושין.

 

הסכם גירושין

פגישות הגישור אצלי מספקות לכם תמיכה רגשית מלווה בידע משפטי לאורך כל הגישור. אתם תקבלו החלטות בהסכמה ומתוך רצון חופשי. תקבלו החלטות לגבי נושאים חשובים כמו: משמורת ילדים, חלוקת רכוש, מזונות, הסדרי ראיה וכל נושא אחר בגירושין החשוב לכם. בסיום ההליך נגבש טיוטת הסכם גירושין שתכלול את כל אותם דברים החשובים לכל אחד מכם. הודות לליווי הרגשי והראייה הרחבה לגבי התמודדות עם משבר, תצליחו להתמודד איתו ולעבור את משבר הגירושין באופן שישאיר כמה שפחות צלקות נפשיות. אתם תצליחו לייצר לעצמכם הסכם גירושין שתוכלו לחיות איתו גם ביום שלאחר הגירושין. תוכלו לקחת את טיוטת ההסכם להתייעצות ובדיקה ובמידת הצורך ניתן לבצע בה שינויים עד לקבלת נוסח סופי המקובל על שניכם.

בהמשך אני ערוכה ללוות אתכם עד לאישור הסכם הגירושין בביהמ"ש ובנוסף סידור הגט בביה"ד הרבני.

הסכם שלום בית ולחלופין גירושין

הליך הגישור מאפשר לכם לבדוק עם עצמכם מה באמת חשוב לכם בגירושין אלו, על מה אתם רוצים להתעקש ועל מה תסכימו. לעיתים רחוקות זוגות שהגיעו אלי לגישור בגירושין הבינו כי הם רוצים לתת הזדמנות נוספת לקשר הזוגי בטרם יפרקו את התא המשפחתי. זוהי אינה מטרת הגישור. אולם, אם הגעתם להחלטה שכזו אני מתאימה את ההליך לצרכים שלכם. אתם תקבלו החלטות בהסכמה כיצד הייתם רוצים לקיים את התא המשפחתי שלכם (במידת הצורך ועל פי רצונכם אוכל להפנות לייעוץ זוגי). הסכמות אלו יעוגנו בפרק של שלום הבית שבהסכם. במקביל תגיעו להסכמה לגבי הנושאים שתרצו שיעוגנו בהסכם שלכם בפרק הגירושין. פרק זה של ההסכם מתייחס לכך שאם חלילה הנישואין יעלו שוב על שרטון ותאלצו לפרק את התא המשפחתי, אזי אתם קובעים מראש מתוך הסכמה ביניכם כיצד תראה הפרידה שלכם. גם הסכם זה מוגש לאישורו של ביהמ"ש ומקבל תוקף של פס"ד.

ליצירת קשר לליווי ויעוץ: